Dé organisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Oost-Nederland
header afbeelding

Hoe helpen we je?

Ambulante begeleiding wordt gegeven aan volwassenen met een lichte en/of matige verstandelijke beperking die zelfstandig wonen.

Wanneer?

We starten met een intake. Afhankelijk de beschikking die is afgegeven, kijken we samen met jou naar het aantal uren per week en het tijdstip waarop de begeleider bij jou thuis komt om de gevraagde ondersteuning te bieden. De begeleiding wordt geboden op een door jou gewenst tijdstip tussen 8.00 uur en 20.00 uur.

Begeleiding

De begeleiding kan bestaan uit het aanleren van nieuwe of het onderhouden van praktische vaardigheden. Zoals: zelfstandig boodschappen doen, het omgaan met geld, het begrijpelijk maken van post en deze afhandelen, zelfstandig koken enzovoort. Verder kan de begeleiding bestaan uit sociaal-emotionele ondersteuning. Hiermee bedoelen we dat je met je begeleider ook kunt praten over dingen die je moeilijk vindt, of dingen waar je goed in bent, dingen die je verdrietig maken of juist blij. Ook kan je begeleiding krijgen bij het maken van nieuwe vrienden en het omgaan met andere mensen. Een begeleider biedt je een luisterend oor, maar geeft ook advies wanneer jij daarom vraagt. Bijvoorbeeld bij het nemen van moeilijke beslissingen. Het belangrijkste van de begeleiding is dat jouw wens, dus wat je wilt leren of datgene waar je een beetje hulp bij nodig hebt, het uitgangspunt is. Samen met je begeleider ga je op zoek naar de mogelijkheden en de grenzen, je krijgt daarbij zelf verantwoordelijkheden.

Extra’s

Indien gewenst kan er in overleg ook begeleiding worden gegeven op een andere locatie dan in je eigen huis. En in bijzondere situaties denken we met je mee hoe we je kunnen helpen met bijvoorbeeld hulpmiddelen zoals personenalarmering of andere middelen.

Bellen Mailen