Dé organisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Oost-Nederland
header afbeelding

Fysiotherapeut

Zijn er problemen met bewegen of de lichaamshouding? Dan kan de fysiotherapeut helpen om klachten te verminderen of voorkomen dat ze erger worden. In De Tol werken de fysiotherapeuten van De Haere, die er een eigen behandelruimte hebben. Zij hebben veel ervaring met mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

De fysiotherapeuten werken in de behandelkamer, oefenzaal en het zwembad van De Tol. Fysiotherapie in het water kan, vooral voor mensen met een ernstige meervoudige beperking, een fijne therapievorm zijn. Daarnaast geven de fysiotherapeuten behandelingen op de woonlocaties en bij sommige dagbestedingen.

Zo sterk mogelijk

De fysiotherapeut helpt met oefeningen en bewegingen die je spieren, gewrichten en andere belangrijke onderdelen van je lichaam zo sterk mogelijk maken. Ook bij ademhalingsklachten, problemen met eten en slikken en concentratieproblemen kan fysiotherapie helpen.
De fysiotherapeuten werken samen met andere zorgverleners, zoals de (huis)arts, medisch specialist, bewegingsagoog, ergotherapeut en persoonlijk begeleider. Zo zijn de lijnen kort voor een optimale behandeling.

Meer informatie over fysiotherapie voor mensen met een beperking vind je op de site van De Haere.

Bellen Mailen