Dé organisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Oost-Nederland

Vacature details

Type:
Vacature
Uren:
20 - 26 uur
Dienstverband:
Part time
Werkgebied:
Gehandicaptenzorg
Opleiding:
Niveau 3
Geplaatst op:
29-07-2020
ingangsdatum:
01-10-2020
Reageer voor:
10-08-2020
(Solliciteren kan nog 2 dagen.)
Arbeidsovereenkomst:
bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Werklocatie
Baalderborg Groep, locatie Vlasakkerkamp in Hardenberg

Ondersteuners

De bewoners van woonvoorziening Vlasakkerkamp 15/17 zijn met ingang van 1 oktober 2020 op zoek naar:

Meerdere ondersteuners
20 tot 26 uur per week

Waar ga je werken?
Vlasakkerkamp 15 en 17 zijn twee geschakelde woongroepen op de hoofdlocatie van de Baalderborg Groep. Er wonen in totaal veertien cliënten. Iedere cliënt heeft een eigen zit/slaapkamer en kan daarnaast gebruik maken van de gezamenlijke huiskamers, keuken en sanitaire voorzieningen. Twee van de cliënten bewonen een appartement op de bovenverdieping en worden hier afhankelijk van hun ondersteuningsvraag individueel begeleid en/of ze sluiten bij de huiskamers aan indien gewenst.

De cliënten functioneren op een zeer ernstig tot licht verstandelijk beperkt niveau. Het merendeel van de cliënten is ernstig meervoudig beperkt en door de cognitieve, zintuiglijke en motorische beperkingen is er sprake van een intensieve ondersteuningsvraag. Bij een aantal cliënten is er daarnaast sprake van niet aangeboren hersenletsel en/of andere aandoeningen, zoals dementie, autisme en epilepsie. Gezien de zorgvraag van de cliënten gaat de aandacht vooral uit naar verzorging, lichaamsgebonden en belevingsgerichte activiteiten, het behouden, eventueel aanleren en begeleiding bij achteruitgang van vaardigheden en/of activiteiten. Wij werken vanuit de LACCS visie.

Wat ga je doen?
Als ondersteuner werk je nauw samen met de persoonlijk ondersteuner. Je schrijft bijvoorbeeld onderdelen voor de jaarlijkse ondersteuningsplannen, onderhoudt het contact met familie en voert taken uit die voortkomen uit de rapportages en vanuit de zogenoemde ‘teamtaken’. Vanuit deze verantwoordelijkheid wordt er van jou verwacht dat je de daaruit voortvloeiende werkzaamheden op een inspirerende en motiverende manier uitvoert.

Functie eisen

Wat breng je mee?
Jij hebt een mbo-niveau 3 zorgopleiding. Je hebt ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en kan hun mogelijkheden weten te benutten.

Je hebt affiniteit met de doelgroep en de bijbehorende verzorging. Daarbij bezit je een duidelijke zorgvisie ten aanzien van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kan je schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen. Je bent goed in inspelen op de verbale en non-verbale signalen van cliënten, bent initiatiefrijk, doortastend (kunt ‘knopen’ doorhakken) en neemt beslissingen die binnen de grenzen van je verantwoordelijkheid liggen. Indien nodig kun je de juiste personen hierbij betrekken. Tevens heb je een positieve en actieve instelling en kun je goed feedback geven en ontvangen.

Als je bovenstaande punten leest en jezelf hierin herkent, dan is deze functie wat voor jou. Solliciteer en kom ons team versterken!

Inschaling

Wat hebben we jou te bieden?
Je bent van harte welkom binnen een betrokken en enthousiast team. Je krijgt een uitdagende functie waarbij je gaat werken met onze cliënten met variërende zorgvragen. Binnen ons team zijn mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.
Een organisatie die wil investeren in medewerkers en het beste eruit wil halen. Je wordt geschoold in de LACCS visie.
Heb je passie voor de zorg dan kan je deze hier zeker kwijt!

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Het salaris is ingedeeld in FWG 35 en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.766,- op basis van 36 uur.

Bijzonderheden

Wat je verder nog moet weten
De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangeboden voor 1 jaar met de mogelijkheid tot een vast contract. Je wordt per mail op de hoogte gehouden maar woensdag 12 augustus a.s. vast vrij voor een sollicitatiegesprek.

VOG
De Baalderborg Groep is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marianne Imminga (persoonlijk ondersteuner) of Anke Veenstra (teamleider), te bereiken via het telefoonnummer 0523-287179 of 0523-287175 of 06-11191600. Je kunt tot en met 9 augustus a.s. reageren op deze vacature.

Marianne Imminga, 0523-287179 of Anke Veenstra, 06-11191600
Bellen Mailen