Dé organisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Oost-Nederland

Vacature details

Type:
Vacature
Uren:
4 uur
Dienstverband:
Part time
Werkgebied:
Gehandicaptenzorg
Opleiding:
Niveau 4
Startdatum:
zo spoedig mogelijk
Geplaatst op:
16-11-2020
Reageer voor:
26-11-2020
(Solliciteren kan nog 1 dagen.)
Arbeidsovereenkomst:
bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
Werklocatie
Baalderborg Groep, stafgebouw te Ommen

Trainer/opleider

Wil jij jouw expertise inzetten om die van jouw collega’s te vergroten? Dan hebben we een mooie kans voor jou! Binnen de WerkWijzer zijn wij op zoek naar:

2 Trainers/opleiders
Verzorgende, risicovolle- en voorbehouden handelingen

Wat ga je doen?
In de rol van trainer ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van bekwaamheidsscholing aan zorgmedewerkers. Je vertaalt de theorie die jouw collega’s hebben opgedaan uit de E-learning naar de praktijk en toetst of de kennis ook begrepen is. Vervolgens toets je de handelingen in de praktijk in het skill-lab of op de locatie en stel je vast of de medewerker voldoet aan de eisen om een bekwaamheidsverklaring te ontvangen voor het uitvoeren van verzorgende, risicovolle – en voorbehouden handelingen. Zelf volg je de actualiteiten en ontwikkelingen in wet- en regelgeving rondom dit aandachtsgebied. Net zo belangrijk als de uitvoering van de handelingen zelf, is het maken van de vertaalslag hiervan naar de fysieke en mentale situatie van de cliënt en waar nodig daarop in te springen. Het klinisch kunnen redeneren en vertalen naar de situatie van de cliënt is een belangrijk onderdeel in de kennisoverdracht naar jouw collega’s! Je kan afstemmen met het hoofd Opleiding & Ontwikkeling en/of een coach die je ondersteunt in de praktijk.

Functie eisen

Wat breng je mee?
Je hebt een verpleegkundige achtergrond op niveau 4/5 en bent BIG geregistreerd. Je hebt zicht op de gevolgen en consequenties van risicovolle handelingen bij de cliënt en hebt oog voor de context waarin de handelingen worden toegepast. Je haalt energie uit het overdragen van kennis en expertise en kan op motiverende en inspirerende manier kennis overdragen. Daarbij schroom je er niet voor op opbouwende wijze te reflecteren en zaken bespreekbaar te maken. Je hebt oog voor individuele – en groepsleerprocessen wat bijdraagt aan een veilige en uitdagende leeromgeving. Vanuit jouw signalerende rol bespreek je ontwikkelingen en verbeterpunten binnen de organisatie, bijvoorbeeld met de teamleider of het verpleegkundig team. Je bent zelf een lerende professional en staat open voor feedback die je gebruikt voor nieuw gedrag.

Inschaling

Wat hebben wij jou te bieden?
De arbeidsduur komt overeen met 4 uur per week. In overleg kan je dit flexibel invullen, te denken valt aan 4 uur per week of 8 uur per twee weken. Je kan met jouw leidinggevende overleggen wat de mogelijkheden zijn deze rol te combineren met jouw huidige werk. Om jou (verder) te professionaliseren in deze rol willen we graag dat je een training gaat volgen. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke positie van een jaar.

Bijzonderheden

VOG
Kom je bij de Baalderborg Groep in dienst, dan vragen we jou een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij de Baalderborg Groep gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.

Solliciteren
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lucie ter Meer, tel.: 06-24645570 of Marieke Grootenhuis, tel.nr.:06-52380061.

Je kunt tot en met 25 november a.s. reageren op deze vacature. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 30 november ’s morgens.

Lucie ter Meer, tel.: 06-24645570 of Marieke Grootenhuis, tel.nr.:06-52380061.
Bellen Mailen