Home > Kind & Jeugd > Integrale vroeghulp

Integrale vroeghulp

Geen kind is hetzelfde. Maar wanneer wordt ‘anders’ reden om je zorgen te maken? Hebt u het idee dat uw kind zich anders ontwikkelt of gedraagt dan leeftijdsgenootjes? Denkt u dat er iets aan de hand is, of maakt u zich zorgen?

Blijf er niet mee rondlopen, maar neem contact op met de Integrale Vroeghulp. Een initiatief van verschillende organisaties, die ondersteuning bieden aan gezinnen met jonge kinderen (van 0 tot 7). Samen vormen zij een kernteam met één vaste contactpersoon voor u als ouder. Het team bestaat meestal uit een (kinder)arts, een gedragsdeskundige en andere deskundigen uit verschillende organisaties. Afhankelijk van uw vragen bespreken en bekijken zij de situatie, de ontwikkeling en het gedrag van uw kind. Daarbij kunt u aanwezig zijn. Als u zich terecht zorgen maakt, maakt het team een plan van aanpak voor verdere hulp of begeleiding en zorgt uw contactpersoon voor de coördinatie naar eventuele andere organisaties of zorgverleners.

De observatiegroep van Integrale Vroeghulp werkt op de Elzenhoek te Ommen. Zo is ook die zorg vertrouwd dichtbij. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de Integrale Vroeghulp. Contactgevens en uitgebreide informatie vindt u op www.integralevroeghulp.nl.