Home > Locaties > AC `t Alteveer

Overzicht locaties

Kaart

AC `t Alteveer

Voor wie?
AC ’t Alteveer is een arbeidscentrum voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking vanaf 16 jaar. Het is gevestigd op industrieterrein Alteveer in Ommen. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers, voor wie je volgens bestelling producten maakt. De producten moeten voldoen aan bepaalde eisen, maar je werkt zonder werkdruk.

Wat biedt ’t Alteveer?
’t Alteveer biedt verschillende werkzaamheden. Zo is er een keramiekafdeling, een houtafdeling en een kaarsenafdeling. Er wordt gewerkt van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 14.30 uur.

  • Keramiekafdeling:
    Bij de keramiekafdeling maak je producten met gietklei en chamotteklei. Dit gaat door middel van verschillende mallen. Nadat de gemaakte producten in de oven zijn geweest ga je de producten glazuren in de gewenste kleur. Als dat gedaan is kan het geglazuurde product voor de laatste keer in de oven. Als de oven is afgekoeld kunnen de producten eruit worden gehaald en worden afgewerkt.

  • Houtafdeling:
    In deze groep maak je veel verschillende dingen waaronder tuinmeubelen, nestkasten en vlinderkasten maar ook producten die als decoratie worden gebruikt. Voor bijna alle producten hebben wij mallen die je kunt gebruiken om te zagen, boren, schuren of een product in elkaar te zetten. Ook kan je hier boomstammen kloven tot brandhout.

  • Kaarsenafdeling:
    Hier worden allerlei kaarsen en fakkels gemaakt. Er worden platen gegoten van was, die je vervolgens in stukjes breekt. De stukjes die worden gebroken komen op kleur in de juiste bakken. Als er een bestelling is vul je de gewenste mal met de gewenste kleur waarna de mal word gevuld met transparante was. Als de kaars is afgekoeld haal je hem uit de mal en kan hij worden afgewerkt, zodat hij klaar is voor de verkoop.

Onze producten worden verkocht bij onder andere ’t Gilde, op markten, aan verschillende bedrijven en winkels maar ook bij ’t Alteveer zelf zijn onze producten te koop.
 
Hoe werk je hier?
Je werkt in een bedrijfspand, waarbij iedere groep zijn eigen werkruimte heeft. Bij de houtgroep is er ook een kapschuur en open ruimte buiten om te werken. Je werkt zo zelfstandig mogelijk, maar over het algemeen wel in een groep. De werkzaamheden sluiten aan bij jou mogelijkheden, en natuurlijk willen wij jou nieuwe dingen leren. De keramiek- en kaarsenafdeling bestaat uit mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. De houtgroep bestaat uit mannen van verschillende leeftijden.

Begeleiding

Je wordt begeleid door professionele medewerkers die ervaring hebben en opgeleid zijn in dagactiviteiten en zorg. Bij ’t Alteveer werken vaste begeleiders en er is ondersteuning van vrijwilligers en stagiaires.

Interesse?

Voor meer informatie kun je bellen met de afdeling cliëntenservice 0523-287100 of mailen clientenservice@baalderborggroep.nl