Home > Locaties > Zorglandgoed Stegerveld

Overzicht locaties

Kaart

Zorglandgoed Stegerveld

Voor wie?
Voor cliënten met een matige of ernstige verstandelijke beperking, in combinatie met ernstige gedrags- en/of psychiatrische problematiek.

Wonen én dagbesteding
Stegerveld ligt in een bosrijke omgeving die rust en ruimte biedt. De 24 cliënten hebben een eigen appartement en worden van hieruit begeleid. Ook is er een gezamenlijke huiskamer waar de cliënten anderen kunnen ontmoeten. Er is geen scheiding tussen wonen en dagactiviteiten. Het programma van cliënten is niet gebonden aan tijden of dagen. Voor cliënten onder de 18 jaar streven we naar een dagopvang op De Elzenhoek. Daar krijgt het kind maximale ontwikkelingskansen. Op Stegerveld is een grote keuken waar dagelijks door de kok wordt gekookt. Hieraan kunnen de cliënten deelnemen. Ook binnen de wasserij is er ruimte voor de cliënten om mee te helpen.

Extra's
Er is een afzonderingsruimte waar cliënten even tot zichzelf kunnen komen als ze daar behoefte aan hebben.
 
Begeleiding
Cliënten worden begeleid door professionals die ervaring hebben met en opgeleid zijn voor deze specifieke doelgroep. Elke cliënt krijgt een vaste begeleider die de persoonlijke zaken kan regelen. Dit gebeurt in samenspraak met ouder(s), familie en/of wettelijk vertegenwoordigers.
We zoeken naar de balans tussen het kunnen en het aankunnen van de cliënt en richten ons op het emotionele ontwikkelingsniveau. Op Stegerveld wordt veel in kleine groepjes begeleiding gegeven; zonodig 1-op-1. De cliënten hebben behoefte aan rust, structuur en duidelijkheid. Begeleiders maken de zaken voorspelbaar en herkenbaar. Dit geeft de mogelijkheid te groeien in persoonlijke ontwikkeling. Alle cliënten hebben een eigen dagprogramma en zeggenschap in het kiezen van activiteiten en waar mogelijk in de algemene dagelijkse levensbehoefte. We gebruiken het nachtzorgsysteem van de Baalderborg Groep

Wil jij hier wonen?
Neem dan contact op met onze afdeling Cliëntenservice, tel.: 0523 287 100 of mail.