Home > Locaties > Logeerhuis De Zilverdistel

Overzicht locaties

Kaart

Logeerhuis De Zilverdistel

De Zilverdistel 4, is een 2-onder-1 kap woning in Hardenberg. In totaal zijn er 8 logeerbedden op de 1e en 2e etage, verdeeld over 4 kamers, waaronder 1 eenpersoonskamer te bereiken via een trap. Er zijn 2 huiskamers op de begane grond en een afgesloten tuin. De huidige doelgroep bestaat uit jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking.
 
Logeren+
Het Logeren+ is voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking die samen kunnen wonen met anderen. Zij werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en toekomst. Er wordt veel aandacht geschonken aan praktische en sociale vaardigheden. De begeleiding doet dat door de zaken te benoemen en feedback te geven op gedrag. Dit alles wordt geboden in de gezellige sfeer van logeren.
  
Begeleiding
De begeleiding in het logeerhuis is coachend, ondersteunend en stimulerend. Zij gaan daarbij uit van de mogelijkheden en de wensen van de cliënt. In samenspraak en overleg worden afspraken gemaakt.

Praktisch gezien
Logees komen van vrijdagavond t/m zondagavond. De taken/werkzaamheden worden gestructureerd, ieder kan zij/haar steentje bijdragen. Dat gebeurt door het gezamenlijk invullen van de corveelijst op vrijdagavond. Zo heeft iedereen inspraak. Ook wordt dan het menu voor het weekend gezamenlijk bedacht en ingevuld. De boodschappen worden op zaterdagochtend gezamenlijk met cliënten gedaan. Daarnaast gaan we werken met thema’s per kwartaal. Bijvoorbeeld: persoonlijke verzorging, gezonde voeding, koken, sociale vaardigheden. Het materiaal dat we gebruiken op het logeerhuis passen we aan aan de cliënt. Hij of zij bewaart dit in zijn/haar eigen map. Er is voldoende tijd voor ontspanning in het weekend. Enkele activiteiten die gedaan worden: bioscoop, zwemmen, naar de stad gaan, bowlen etc. De activiteiten zijn wat meer op volwassenen gericht. Ook hierin hebben cliënten inspraak.

Meer weten?
Neem dan contact op met onze afdeling Cliëntenservice, tel.: 0523 287 100 of mail.