Home

29-08-2016

Nieuwe missie en visie Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep presenteert haar vernieuwde missie en visie. Dit is kort en krachtig vertaald in een afbeelding aan de hand van het ‘waarom, hoe & wat’ van de Baalderborg Groep. Het uitgangspunt bij deze missie en visie is ‘Lééf je leven’. Naast de afbeelding is dit uitgewerkt in de bijbehorende videoclip, waarin wij laten zien hoe wij dit in de praktijk brengen met onze cliënten, hun netwerk en onze medewerkers. Zo kunt u gelijk zien waarom kinderen, (jong)volwassenen en ouderen met een ondersteuningsvraag zich bij ons in goede handen weten. En waarom zorgmedewerkers graag bij ons werken, vrijwilligers zich bij ons aansluiten en mantelzorgers, familieleden en andere betrokkenen met ons samenwerken.

Waarom, hoe & wat
Wij vinden het niet alleen belangrijk wat we doen, maar zeker ook waarom we doen wat we doen. Dit is samengevat in de afbeelding:

Waarom? Omdat wij vinden dat iedereen het verdient om zijn leven op een waardevolle en zo zelfstandig mogelijke manier te kunnen leven. Ook als dat op eigen kracht niet (helemaal) lukt.
Hoe? Door professionele zorg en ondersteuning op maat te bieden aan mensen; met respect voor de eigen regie en (geloofs)beleving en zij aan zij met het netwerk om hen heen.
Wat? Wij geven betrokken en liefdevolle zorg en ondersteuning aan kinderen, (jong)volwassenen en ouderen; bij hen thuis, in onze woonlocaties, dagactiviteitencentra of beschermde werkplekken.

Over de Baalderborg Groep
De Baalderborg Groep is dé zorgorganisatie op het gebied van ouderenzorg, gehandicaptenzorg en zorg voor kind & jeugd met ruim 80 locaties in Drenthe en Overijssel met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie.
De Baalderborg Groep ondersteunt en begeleidt kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een ondersteuningsvraag in het leiden van een waardevol en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij gaan daarbij uit van de eigen regie en zelfredzaamheid van mensen. Onze professionals werken nauw samen met het netwerk van de cliënt.

Meer informatie
U kunt de videoclip ‘Lééf je leven’ bekijken op www.baalderborggroep.nl of rechtstreeks via (www.youtube.com/watch?v=JI6rFi8rSfY). De song is via de site ook te downloaden als MP3-bestand of ringtone. Wilt u meer weten? Bekijk dan de organisatiefilm via onze website.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sandra Wenker (s.wenker@baalderborggroep.nl)

 

 Naar het complete nieuwsoverzicht