Personenalarmering

Hoe zie dat alarmsysteem eruit?
Het personenalarmsysteem is een alarmapparaat dat op de tafel of kast kan liggen. Op dit toestel kunt u alarm geven. Ook krijgt u een draagbare zender (drukknop), die u bij u draagt om de hals of om uw pols. Bij nood drukt u deze zender/knop in, waarna hulp wordt ingeroepen. Het apparaat is niet als telefoon te gebruiken.

Wie komt er hulp verlenen?
Als gebruiker van dit alarmsysteem is een aantal gegevens van u bekend bij Van Dedem Marke. Bij het aanmelden vult de medewerker van afdeling Cliëntenservice samen met u het formulier in; dat tevens dient als machtiging. U geeft u één of meerdere calamiteitenadressen op. U hoeft hierbij geen beroep te doen op kinderen of buren. Wij willen wel graag een contactpersoon voor calamiteiten zodat wij uw kinderen kunnen berichten als u dat zelf niet kunt. Daarnaast geeft u een sleutel af die bij Van Dedem Marke bewaard wordt voor het geval dat u een oproep doet.

Als u alarmeert, krijgt u rechtstreeks een verzorgende aan de lijn. Zij probeert vast te stellen wat de reden van uw alarmoproep is. Als u geen reactie geeft dan belt de verzorgende een paar minuten later uw huisnummer. Indien u de telefoon niet beantwoordt, komt er uit voorzorg een verzorgende van Van Dedem Marke of Carinova bij u kijken.

Alles op een rij:

  • Bij aanmelding kan er snel een toestel bij u thuis worden aangesloten;
  • Bij alarmering hebt u direct contact met een verzorgende;
  • Zonodig is zij binnen 30 minuten aanwezig; 
  • Het enige contactadres is Van Dedem Marke, u belast geen familieleden of buren;
  • Van Dedem Marke heeft uit veiligheidsoverwegingen een sleutel;
  • Het is noodzakelijk dat u een telefoonabonnement hebt;
  • Uw huisnummer moet goed zichtbaar zijn, er moet goede verlichting bij de deur zijn en we hebben de juiste sleutel nodig.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen Petra Slot of Elze Romijn, tel. (0523) 629 509.