Dé organisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Oost-Nederland
header afbeelding

Dit heb ik nodig

Wonen & zorg
Voor wonen & zorg heb je een Wlz-indicatie of beschikking van de gemeente nodig. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt op basis van je zorgbehoefte welk profiel passend is.

Dagbesteding
Voor (alleen) dagbesteding heb je een beschikking nodig van de gemeente of een Wlz-indicatie die kan worden omgezet naar een Modulair Pakket Thuis (MPT). Je gebuikt dan de module dagbesteding. De indicatie kan je online of per post aanvragen bij het CIZ of door contact op te nemen met de gemeente.

Huren
De Baalderborg Groep heeft ook locaties waar ouderen een appartement huren. Sommigen krijgen er thuiszorg; anderen wonen er zonder zorg.

Onafhankelijk cliëntondersteuner

Heb je vragen over het aanvragen van een indicatie, WMO of Wlz, dan kan je hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Die werkt niet bij de Baalderborg Groep. Hij/zij kan je helpen met alle vragen over zorg. Ga voor informatie naar www.mee.nl of bel (0900) 999 88 88.

Eigen bijdrage
Voor Wlz-zorg betaal je vanaf 18 jaar een eigen bijdrage. Die is afhankelijk van het inkomen. Op de website van het Centraal Administratie Kantoor kan je de eigen bijdrage berekenen.

Bellen Mailen