Dé organisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Oost-Nederland
header afbeelding

Wij staan voor je klaar

Als je bij ons woont dan heb je het meest contact met je persoonlijk ondersteuner of verzorgende (ouderenzorg). Maar in een woning, of op een dagbesteding, tref je verschillende medewerkers. En wat te denken van de vrijwilligers, of iemand die dagelijks komt koken?

Ondersteuner, verzorgende

Je wordt dagelijks begeleid door ondersteuners of verzorgenden. Zij helpen je je te leven te leven. Zo leren zij je om te gaan met je beperkingen bij je persoonlijke verzorging, dagbesteding of invulling van je vrije tijd. Daarbij is ons uitgangspunt: zelf beslissen en zelf doen, wat kan. De persoonlijk ondersteuner overlegt met jou, je vertegenwoordiger en de gedragskundige over de begeleiding die wordt geboden. Waar mogelijk worden personen uit je netwerk (familie, vrienden, buren, etc.) gevraagd te ondersteunen.

Gedragskundige

Een gedragskundige zie je meestal niet iedere dag. Toch zijn ze belangrijk. Zo denken ze mee met de ondersteuners over welke begeleiding of behandeling jou het best past. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van een ondersteuningsplan. Als jij je niet prettig voelt, of anders gedraagt, kunnen ze in de woning of op de dagbesteding kijken wat er aan de hand is. En zo weer nieuwe adviezen geven voor je begeleiding.

Ook kan je tegenkomen de:

Bellen Mailen